Ontdek de beste ecotoerisme-operator van Afrika

Wilderness Safaris geeft al 30 jaar het goede voorbeeld in Afrika. Ontdek landen als Kenia en Botswana op duurzame wijze met eco-excursies terwijl je verblijft in een van de afgelegen 50 luxekampen.

door Veerle Witte fotograaf: Wilderness Safaris 21/10/2017 0 reacties

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook Twitter Google + Pinterest
Ontdek de beste ecotoerisme-operator van Afrika

Een toerist vaart samen met een gids door de Okavango Delta in Botswana.

Foto: Wilderness Safaris

Ontdek de onaangetaste wildernis van Botswana met Wilderness Safaris, wereldwijd uitgeroepen tot de belangrijkste ecotoerisme-operator van het continent. Maak een cruise over de Choberivier en bezoek de Victoriawatervallen. Hun luxetentenkamp DumaTau in het privéreservaat Linyanti is verkozen tot een van de beste ecolodges ter wereld. Grenzend aan nationaal park Chobe is dit een belangrijke oversteekplaats voor olifanten en het jachtgebied van leeuwen en wilde honden. En dat alles is te zien vanuit de luxe kamers met panorama-uitzicht over de rivier.

Een bezoeker bij het kamp de Vumbura Plains, Wilderness Safaris.

Een bezoeker bij het kamp de Vumbura Plains. Foto: Dana Allen / Wilderness Safaris

Wilderness Safaris organiseert reizen naar de meest afgelegen en ongerepte gebieden van Afrika. Hun streven is de spectaculaire biodiversiteit van Afrika te behouden en de voordelen van ecotoerisme met de lokale bevolking te delen. Zo heeft de duurzame reisorganisatie ervoor gezorgd dat de ernstig bedreigde zwarte neushoorn succesvol geherintroduceerd werd in de Okavango Delta. Eind vorige eeuw was geen zwarte neushoorn meer over in Botswana. Vandaag, 15 jaar na de herintroductie van de eerste neushoorns in het gebied, heeft dit herhaaldelijk bekroonde project zijn doel bereikt: levensvatbare, zich voortplantende witte én zwarte neushoornpopulaties in de regio.

Een kampvuur in Botswana. Wilderness Safaris

Een bush bar in Botswana. Foto: Dana Allen / Wilderness Safaris

Toch is Botswana niet de enige bestemming in Afrika die je op duurzame wijze ontdekt. Wilderness Safaris biedt excursies en meer dan 50 luxekampen in acht landen: Botswana, Kenia, Namibië, Rwanda, de Seychellen, Zuid-Afrika, Zambia en Zimbabwe, terwijl je verblijft in een van de ongeveer 50 afgelegen luxekampen.

Lees ook ‘Ecolodges in Afrika waar je mond van openvalt’ of lees verder op de website van Wilderness Safaris >

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk